Pakkeforløp

Pakkeforløp for psykisk helse og rus sikrer et helhetlig og forutsigbart behandlingsforløp uten unødig ventetid. Pasienter og pårørende får mer innflytelse, og behandlingen evalueres jevnlig.

Forløpskoordinator

Fagkoordinator Randi Rønningen er Øyer kommunes forløpskoordinator for psykisk helse og rus. 

Telefon: 95 76 84 09
E-post: randi.ronningen@oyer.kommune.no

Hvordan foregår et pakkeforløp?

1. Henvisning

Forløpet starter når fastlegen eller andre henviser deg til sykehus. Henvisningen bør inneholde viktige opplysninger, og du kan be om en kopi.

2. Første samtale

Behandling i spesialisthelsetjenesten starter med en samtale. Sammen med behandleren og eventuelt pårørende, avklarer dere dine behov, mål og ønsker for utredning og behandling.

3. Behandlingsplan

Du og behandleren lager sammen en behandlingsplan som inneholder dine mål og det som er viktig for deg. Hvis du ønsker det, kan dine pårørende være med i arbeidet med planen.

4. Behandlingsformer

Behandleren skal informere deg om aktuelle behandlingsformer og gi deg råd, slik at du kan velge den behandlingen som passer best for deg.

5. Koordinert forløp

Du vil få tilbud om en forløpskoordinator som skal sikre et sammenhengende behandlingsforløp uten unødig ventetid. Forløpskoordinatoren er en viktig kontaktperson for deg og dine pårørende, og skal være tilgjengelig på telefon for å svare på spørsmål og informere om hva som skjer underveis.

6. Individuell plan

Hvis du trenger flere tjenester over lang tid, har du rett til en individuell plan. Denne planen sikrer at du får et helhetlig og samordnet tjenestetilbud basert på dine mål.

7. Tilbakemelding

Som pasient kan du gi tilbakemelding på behandlingen for å tilpasse den bedre til dine behov. Hvis relasjonen til behandleren ikke fungerer, bør dere diskutere det og vurdere om du skal få en annen behandler.

8. Evaluering

Behandlingen blir evaluert jevnlig. Vi har regelmessige møter hvor vi diskuterer hvordan du føler deg, om behandlingen er nyttig, og om det trengs endringer i planene. Hvis du ønsker det, kan dine pårørende, fastlegen eller andre også delta på disse evalueringene.

Relevante lenker