Utslipp av fett til avløpsnettet er en stor utfordring. Flytende fett stivner i rørene og kan føre til tilbakeslag av kloakk. Vi bruker mye penger på å spyle ledningsnettet for å forhindre dette.
Fett skaper også problemer i pumpestasjoner og renseanlegg ved å produsere skadelige gasser som metan og hydrogensulfid. Det nedbryter også avløpsvannet, senker pH-verdien og kan forårsake korrosjon i rørene. Samtidig tiltrekker fett og matrester rotter til avløpsnettet.
Hvem må ha fettutskiller?
Alle virksomheter som har avløpsvann som inneholder fett, skal ha fettutskiller. 
Eksempler på virksomheter som må ha fettutskiller: 
- Restauranter 
 - Kafeer og konditorier 
 - Catering og ferdigmatprodusenter 
 - Gatekjøkken og kiosker 
 - Pizza- og hamburgerbarer 
 - Kantiner 
 - Slakterier 
 - Kjøttforedlingsbedrifter 
 - Fiskeforedlingsbedrifter 
 - Hermetikkindustri 
 - Margarin- og matoljeindustri 
 - Friteringsindustri 
 - Bakerier 
 - Meierier 
 - Røkerier 
 - Matbutikker med steke-/grillavdeling 
 
Listen er ikke komplett.