Ordfører

Anne Marie Sveipe ble valgt som Øyer kommunes ordfører etter valget i 2023. Hun skal representere kommunen fram til 2027.

Kort om Anne Marie

Jeg er en engasjert innbygger som stilte som høyrepolitiker ved 2023-valget og ble deretter valgt til kommunens ordfører.

Oppvekst og arbeidserfaring
Jeg oppvokst på gård på Fåvang, og bodde der til jeg dro ut for å studere. I mine ungdomsår jobbet jeg mange steder i helge- og sommerjobber. Jeg var flere år tilknyttet Lunke Gård i Øyer, som er i nærheten av min mors barndomshjem. Jeg har derfor alltid hatt et tett og godt forhold til Øyer.

Bilde av ordfører Anne Marie Sveipe - Klikk for stort bilde

Jeg studerte husdyrfag ved Norges Landbrukshøgskole på Ås. Min første jobb var som rovviltkonsulent i Rendalen, der jeg ledet tiltak for å beskytte sau mot rovdyr. Etterpå har jeg jobbet i ulike avdelinger i Oppland og senere Innlandet fylkeskommune.

Familie og fritid
Jeg har tre barn, nå i ungdomsalderen, samt en hund og en hønseflokk. Jeg nyter å bruke Øyers tur- og skiløyper året rundt, og utforsker naturområdene til fots, på sykkel og på ski som en avkobling og energikilde. Jeg er også ivrig på dugnader og deltar aktivt i lokale arrangementer. Det er mye spennende som skjer i Øyer-bygda!