Gjenvinningsstasjoner og ombruk

Ombruk- og gjenvinningsstasjoner er smart for miljøet og økonomien. De er viktige for å redusere avfallsmengden og skape et mer bærekraftig samfunn ved å gi materialer nytt liv.

Det finnes flere ombruk- og gjenvinningsstasjoner i Øyer og Lillehammerregionen. 

Tretten brukt og loppis

Under Coop Prix på Tretten finner du Tretten brukt og loppis. Et kjellerlokale stappfullt av alt fra store møbler til de pynteting og annet krimskrams. Bruktbutikken er drevet på frivillig basis og overskuddet går til veldedige formål.

Besøksadresse:
Kongsvegen 1566
2635 Tretten

For åpningstider og andre oppdateringer, se Tretten brukt og loppis på Facebook.

Tretten brukt og loppis

VARIG - ombrukssenter

VARIG er et ombrukssenter i Lillehammer. Det består av et folkeverksted og flere ombruksbutikker. Ombruksbutikkene har avtale med GLØR og gjenvinningsstasjonen på Roverudmyra om å få levert varer som andre har levert inn for å kunne selge i sine butikker. På denne måten bidrar vi direkte til at varene øker sin levetid og kan være til glede for noen andre enn opprinnelig eier i mange år til.

Adresse:
Jernbanegata 3
2609 Lillehammer

VARIG ombrukssenter

Ting og Tøy - Lillehammer

Ting og Tøy er en bruktbutikk som er eid av stiftelsen Ny Start i Øst. Bruktbutikken er drevet på frivillig basis og overskuddet går til hjelpearbeid primært i Øst-Europa.

Adresse:
Storgata 170
2615 Lillehammer

Ting og Tøy - Lillehammer

Fretex Lillehammer

Selskapets mål er å forbedre miljøet ved å gjenbruke varer og støtte Frelsesarmeens sosiale arbeid. De donerer 10% av inntektene fra gjenbruksaktiviteter. Virksomheten drives i samsvar med Frelsesarmeens verdier.

Adresse:
Storgata 64
2609 Lillehammer

Fretex Lillehammer